POLITIEZONE GAVERS ZKT LOCAL HERO

 

Hoe employer branding plots een heldendaad werd …

Agent zijn is een engagement. Niet zomaar een job. Meer een roeping. Zo is Politiezone Gavers op zoek naar gemotiveerde mensen met hoge maatschappelijke betrokkenheid die op lokaal niveau het verschil willen en kunnen maken. Wij maakten er ‘local heroes’ van!

instagram-post–5

Voor de lokale politie is het steeds moeilijker om nieuwe rekruten aan te trekken.

* Tot voor kort dan toch

Liquid to the rescue. Onze aanpak speelde zich af op 3 niveaus: de rekrutering op korte termijn een boost bezorgen, een unieke positionering voor Politiezone Gavers ontwikkelen op middellange termijn en een employer branding-strategie uittekenen die de basis legt voor het imago van de lokale politiezone op lange termijn.

Een positief verhaal over waarden, betekenis, engagement en trots.

Hoe we nieuwe rekruten wilden aanspreken? Met een employer branding-campagne die inzet op de charme van de lokale politiezone en de toegevoegde waarde van de local heroes die er aan de slag zijn. Met een verhaal dat inspeelt op hun eergevoel. En uiteraard met een uitnodiging om ook een local hero te worden in PZ Gavers!

Net zoals in Hollywoodfilms: de helden in de spotlights.

In alle communicatie was een hoofdrol weggelegd voor local heroes – ze staan letterlijk in de spotlights. De krachtige beeldvorming, de no-nonsense stijl, het moest allemaal bijdragen tot een sterker imago voor PZ Gavers. Alles om rekruten naar de website wordlocalhero.be te lokken, het online platform waarop de vacatures te vinden zijn, naast de visie, missie, waarden en unieke troeven van de lokale politiezone.

Nieuwe corporate identity voor een meer uniforme uitstraling.

Naast employer branding, updateten we de corporate identity van PZ Gavers, met een opgefrist logo en meer hedendaagse huisstijl. Eenvoudig. Maar daadkrachtig. In lijn met de positionering van PZ Gavers. O ja, voor wie het wil weten: werken voor de lokale politie, dat is best boeiend – pun intented.

Je organisatie sexy maken voor werknemers?

Kunnen we!